Søg i denne blog

mandag den 5. januar 2015

Kan du sige nej?

Selvfølgelig kan du sige nej, men gør du det tit nok?
Rigtig mange har svært ved at bruge det lille ord nej. Det er på mange måder ofte lidt nemmere at sige ja.
Så kan man selvfølgelig altid bagefter spørger sig selv om hvorfor? Hvorfor sagde jeg ja igen, når jeg nu mest havde lyst til at sige nej? Eller endnu værre, at slå sig selv oven i hovedet med sin dårlige evne til at sige fra og evt. lade frustrationen komme ud over det eller den nærmeste..........
Har du svært ved at sige fra? Også når det ellers er helt rimeligt? Når det tydeligvis er det bedste at sige nej? Har du svært ved at sige det lille ord nej klart og tydeligt? 
Det har rigtig mange mennesker. Vi vil helst ikke gøre andre kede af. Sætte andre i en pinlig/presset situation. Vi vil så gerne hjælpe. Vil så gerne at de andre kan lide os og kan måske også blive en smule benovede over, at blive spurgt.
Vi skal også huske at sige meget ja. Ja til alt det gode. Ja til kærlighed. Ja til eventyr og ja til det der nære os, men der kommer sjældent noget godt ud af, at slå fire knuder på sig selv for at få (de andres) ender til at mødes.
Vær i hvert fald bevidst om, dette her er et godt eller dårligt ja. Det er ikke godt for nogen, at du siger ja til nogen eller noget, for så at få sagt nej til dig selv.
Når du siger nej til nogen eller noget, som ikke er sundt for dig, så siger du ja til dig selv.
Du skal huske at være ærlig i din relation til dig selv. Du skal huske at gøre noget godt for dig selv, for at kunne være noget for andre, ellers er risikoen for at du brænder ud overhængende. Så husk at sige ja til alt det gode i dit liv, også dig selv.
Det er ikke nemt at sige nej, men det kan som det meste øves, så du bliver bedre til det.
Kunne det være et nytårsforsæt?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar